Alle Santeon ziekenhuizen Topwerkgever 2014

12 maart 2014

De zes samenwerkende ziekenhuizen van Santeon zijn voor de zesde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Topwerkgever. Het Top Employers Institute heeft de namen van de Nederlandse bedrijven en instellingen bekend gemaakt die zich ‘Top Employer 2014’ mogen noemen.

Het internationale Top Employers Institute certificeert dit jaar 72 Nederlandse organisaties als Top Employer waarvan 9 Top Employer Cure & Care. De organisaties zijn beoordeeld op grond van de volgende criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur. De zes Santeon ziekenhuizen zijn afzonderlijk beoordeeld. De certificerende instantie bezoekt ook steekproefsgewijs enkele organisaties die het keurmerk aanvragen. Dit jaar heeft het certificeringsteam het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) bezocht om op de werkvloer met eigen ogen de situatie te beoordelen. Rianne Opgenoort, allround verpleegkundige met addendum psychiatrie van het CWZ: “Het team is heel collegiaal en flexibel. Iedereen heeft inbreng en is waardevol op zijn eigen manier. Buiten de afdeling is de samenwerking ook goed. De contacten zijn laagdrempelig, veel medewerkers kennen elkaar. Die sfeer is typerend voor dit ziekenhuis.” De certificering van het CWZ is goed uitgepakt, evenals van de andere vijf ziekenhuizen.

Tim Winkler, directeur HR a.i. bij OLVG, is trots op het verwerven van het keurmerk Top Employer 2014. “We stellen onze patiënten centraal in alles wat we doen, hierin willen we toonaangevend zijn en blijven. Dit kan alleen als wij de juiste medewerkers weten aan te trekken en hen vervolgens optimaal ondersteunen in hun ontwikkeling. Niet alleen bieden wij goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden, ook bieden wij talenten op alle niveaus mogelijkheden om zich verder te kunnen ontplooien. We zien de certificering voor Top Employer die wij wederom mochten ontvangen, als een erkenning van dit krachtige en toonaangevende personeelsbeleid.”

Er werken totaal circa 21.500 mensen in de Santeon ziekenhuizen, die dag in dag uit hun uiterste best doen om de beste zorg aan hun patiënten te bieden. Samen leveren zij zo’n 10% van de Nederlandse ziekenhuiszorg. De huizen onderstrepen het belang van goed werkgeverschap en de positieve invloed die dit heeft op de zorgkwaliteit.

Share