KWF overhandigt minister Schippers rapport voor verbetering van toegang tot geneesmiddelen

5 december 2016

1 december overhandigde KWF Kankerbestrijding minister Schippers (VWS) een nieuw rapport om de toegang tot nieuwe dure kankermedicijnen te waarborgen. Het rapport bestaat uit de bundeling van achttien innovatieve ideeën van uiteenlopende stakeholders. Op aangeven van KWF hebben ze nagedacht over mogelijkheden om dure geneesmiddelen toegankelijk te maken en te houden.

Achttien partijen hebben gehoor gegeven aan een oproep van KWF om mee te denken over de toegankelijkheid van dure geneesmiddelen. Eén van de ideeën komt van Santeon, de Value Based Cancer Monitor. Hiermee kunnen geneesmiddelenkosten transparanter worden gemaakt door per diagnose de resultaten van een medicijn naast de gemaakte kosten te leggen. Zo kan worden bepaald of het toedienen van een (duur) geneesmiddel te verantwoorden is.

Minister Schippers reageerde positief: ‘Ik waardeer hoe KWF niet alleen de knelpunten rondom oncologie zorg weet te agenderen en ook met voorstellen tot oplossingen komt. We moeten samen blijven optrekken om ervoor te zorgen dat nieuwe oncologische geneesmiddelen ook in de toekomst betaalbaar zullen zijn’, aldus minister Schippers

Je leest het idee over de Value Based Cancer Monitor in hoofdstuk 3: def-rapport-zo-kan-het-ook

Share