Santeon ziekenhuizen wederom Top Employer

13 februari 2017

Zes Santeon ziekenhuizen zijn voor het negende achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Top Employer in de sector Cure & Care. Dit certificaat wordt jaarlijks uitgereikt door het internationale Top Employers Instituut aan werkgevers die zich onder meer sterk maken op het gebied van salaris, arbeidsvoorwaarden, ontwikkeling en training.

De Santeon ziekenhuizen zijn blij met deze certificering: ‘We hechten veel belang aan goede werkomstandigheden en werkvoorwaarden voor al onze medewerkers. Werken in de zorg is een prachtig beroep, maar kan heel zwaar zijn. Goed omgaan met werkdruk en oog hebben voor talent en talentontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel”, aldus Sjoerd van der Zee, Santeon voorzitter van het overleg directeuren HRM en Stafdirecteur P&O bij het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Naast oog voor de medewerkers binnen de afzonderlijke Santeon ziekenhuizen, kijken de ziekenhuizen ook hoe ze van elkaar kunnen leren en daarmee HRM binnen de ziekenhuizen kunnen versterken. Zo zijn de Santeon ziekenhuizen in 2016 samen gestart met het programma  ‘Intercollegiale coaching’. Doel van dit programma is medisch specialisten op te leiden tot intercollegiale coach voor het eigen ziekenhuis en op termijn voor collega Santeon ziekenhuizen. Dit is een vorm van loopbaanontwikkeling gebaseerd op ambitie en talent. De ziekenhuizen maken op die manier maximaal gebruik van de kennis en kunde die binnen de verschillende huizen aanwezig is.

Bas Leerink, portefeuillehouder HRM Santeon: “Dit is een mooie stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. We gaan natuurlijk voor een tiende certificering volgend jaar. Het is goed om te zien dat we ook op andere gebieden dan de directe zorg aan patiënten, elkaar weten te vinden en te versterken.“

De Santeon ziekenhuizen werken samen zowel op vakinhoudelijk gebied als op gebied van excellent werkgeverschap. Er werken in totaal 26.600 mensen (waarvan 1.580 specialisten) die, dag in dag uit, hun uiterste best doen om de beste zorg te bieden. Samen leveren zij meer dan 13% van de Nederlandse ziekenhuiszorg.

Share