Symposium Santeon: Zorg voor Verbetering

1 december 2016

Zorgkwaliteit verbeteren met Value Based Health Care

datum-symposium

Zorguitkomsten, proces- en kostenindicatoren vergelijken. Met een structurele verbetercyclus continu werken aan verbetering van de zorgkwaliteit. Hoe doe je dat? De zeven Santeon ziekenhuizen zijn hier in maart 2016 mee gestart met het programma Zorg voor Verbetering. De Santeon ziekenhuizen zijn de eerste die in Nederland systematisch op deze schaal data vergelijken en verbeteringen inzetten. Leerpunten en resultaten worden op het symposium van 17 maart 2017 met u gedeeld.

Zorg voor Verbetering is een logische aanvulling op Zorg voor Uitkomst, waar sinds 2013 zorguitkomsten voor oncologische behandelingen volledig transparant gepubliceerd en onderling vergeleken worden.

Wat kunt u verwachten op 17 maart?

U krijgt inzicht in

  • hoe een VBHC verbetercyclus kan worden opgestart
  • wat relevante indicatoren zijn voor patiënten en wat de patiënt daar zelf over zegt
  • uitkomsten voor long-, prostaat-, borst- en darmkanker zoals gepubliceerd in het derde Santeon Uitkomstenboek
  • welke kostenindicatoren we meenemen in de verbetercyclus en waarom

Sprekers

Eerste keynote spreker is Stefan Larsson, managing director bij BCG en medeoprichter van ICHOM. Hij is betrokken bij meerdere Value Based Health Care initiatieven, waaronder bij het Karolinska Institutet in Zweden. De tweede internationale keynote spreker is Marc Berg, principal Healthcare Strategy and Transformation bij KPMG in de Verenigde Staten. Hij is een autoriteit op het gebied van waardebepaling en bekostiging van gezondheidszorg.
Vanzelfsprekend komen ook de betrokken artsen en projectleiders uitgebreid aan het woord over hun bevindingen en ervaringen en vertelt Joris van Eijck, directeur Zorg bij Menzis, waarom Menzis participeert in dit Santeon programma.

Voor wie

Het symposium is een absolute aanrader voor medisch specialisten, zorgbestuurders en beleidsmakers, verzekeraars, verwijzers en (vertegenwoordigers van) patiënten. Accreditatie is aangevraagd en de kosten bedragen € 145,-.

Programma en inschrijven

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich via het inschrijfformulier. Bekijk hier het volledige programma.
Meer informatie vindt u op www.zorgvoorverbetering.nl. Heeft u vragen, mail dan naar info@santeon.nl

Share