Vacature Projectmanager data

Santeon is de Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Wat onze samenwerking uniek maakt, is dat onze professionals bij elkaar in de keuken kijken. De beste resultaten worden overgenomen om de waarde voor onze patiënten te vergroten. Het Santeon programmabureau zorgt voor de verbinding tussen de zeven ziekenhuizen zodat de projecten en programma’s succesvol verlopen.
Voor de verdere groei en ontwikkeling van ons dataplatform zijn wij op zoek naar een:

Projectmanager data (36 uur per week)

Context van de functie
Data geeft meer inzicht, informatie, voorspelling en toegevoegde waarde voor patiënten. In Santeon verband werken we aan medisch gerelateerde datavraagstukken. Dit betreft inzicht krijgen op de uitkomsten van de geleverde zorg per aandoening en het ontwikkelen van predictiemodellen in het kader van Value-Based Health Care. We bouwen aan een team en een dataplatform in de verdere groei van onze data-analytics vaardigheden.

In het datateam van Santeon werken meer dan 30 professionals samen. Het merendeel zit in de 7 ziekenhuizen. Op het programmabureau wordt op dit moment gebenchmarkt en gebouwd aan de centrale datavraagstukken en de verdere opbouw van onze data-architectuur. Om de data vergelijkbaar te verzamelen hebben we te maken met vraagstukken als: verschillen in definitiestelling, problematiek rondom de datakwaliteit, het gebruiken van ongestructureerde data en omgaan met interpretatieverschillen.

Het systeemlandschap bij de 7 ziekenhuizen is divers, voor onderzoek wordt data uit verschillende bronnen bijeengebracht. De herkomst van data is niet alleen intern (het EPD, Apotheek, financiële systemen en uitkomsten systemen (PRO’s), maar ook vaker extern te vinden. Bronnen als IKNL, DICA, Vecozo en Vektis beschikken over -voor onze vergelijking van de zorg- nuttige data.


Functie-inhoud

Als projectmanager data bouw je in samenwerking met de zeven ziekenhuizen verder aan ons dataplatform. Hoofddoelen hierbij zijn het inregelen van nieuwe datastromen en het implementeren van (data governance) processen en (analytic) tools.

Als projectmanager zijn jouw taken en verantwoordelijkheden
•Projectmatig oppakken van ontwikkelvraagstukken op gebied van data verzamelen, data governance en tooling;
•Het opstellen van projectplannen;
•Samenwerken met data-afdelingen van ziekenhuizen, externe partners en leveranciers;
•Uitvoering geven aan implementaties;
•Vormgeven aan samenwerkingsverbanden met interne en externe partijen.

Functie eisen
•Een afgeronde hbo-of academische opleiding op het gebied van een bèta studie;
•Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van projectmanagement bij een consultancybedrijf werkzaam op het kruisvlak zorg en data;
•Ervaring op één of meerdere gebieden van informatie in de zorg zoals klinische studies, DBC’s, HL7, EPD (Hix of Epic), DCM, ZIB;
•Certificaten van projectmanagement zoals Prince II, IPMA zijn een pré;
•Ervaring bij het opzetten van een agile omgeving;
•Sociale vaardigheden zoals verbindend en samenwerkend, een stevige persoonlijkheid en proactief.


Wat bieden we?

Je maakt onderdeel uit van het programmabureau van Santeon. Je werkt nauw samen met je collegae in het datateam, je collega’s van de Santeon ziekenhuizen en met externe partijen. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door korte lijnen, klantgerichte instelling, dynamisch, zakelijk en no-nonsense. Je standplaats is Utrecht en je bezoekt regelmatig één van de zeven Santeon ziekenhuizen.

Bij Santeon gelden de arbeidsvoorwaarden uit de CAO-Ziekenhuizen, deze functie wordt ingeschaald in fwg 65 of afhankelijk van ervaring. We bieden een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Tom van den Broek, programmamanager Informatievoorziening en ICT, via 030 252 41 80 of t.vandenbroek@santeon.nl

Solliciteren
Heb je interesse in deze functie? Stuur je motivatiebrief met cv naar secretariaat@santeon.nl, ter attentie van Tom van den Broek.

De zeven Santeon ziekenhuizen zijn: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, OLVG in Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.