Vacatures data-specialisten BI en data science

Santeon is de Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Wat onze samenwerking uniek maakt, is dat onze professionals bij elkaar in de keuken kijken. De beste resultaten worden overgenomen om de waarde voor onze patiënten te vergroten. Het Santeon programmabureau zorgt voor de verbinding tussen de zeven ziekenhuizen zodat de projecten en programma’s succesvol verlopen.

Voor de verdere groei en ontwikkeling van ons data platform zijn wij op zoek naar:
Data-specialisten: BI en data science (32 uur per week)

Context van de functie
Data geeft meer inzicht, informatie, voorspelling en toegevoegde waarde voor patiënten. In Santeon verband werken we aan medisch gerelateerde datavraagstukken. Dit betreft inzicht krijgen op de uitkomsten van de geleverde zorg per aandoening en het ontwikkelen van predictiemodellen in het kader van Value-Based Health Care. We bouwen aan een team en een dataplatform in de verdere groei van onze data-analytics vaardigheden.

In het datateam van Santeon werken meer dan 30 professionals samen. Het merendeel zit in de 7 ziekenhuizen. Op het programmabureau wordt op dit moment gebenchmarkt en gebouwd aan de centrale datavraagstukken en de verdere opbouw van onze data-architectuur. Om de data vergelijkbaar te verzamelen hebben we te maken met vraagstukken als: verschillen in definitiestelling, problematiek rondom de datakwaliteit, het gebruiken van ongestructureerde data en omgaan met interpretatieverschillen.

Het systeemlandschap bij de 7 ziekenhuizen is divers, voor onderzoek wordt data uit verschillende bronnen bijeengebracht. De herkomst van data is niet alleen intern (het EPD, Apotheek, financiële systemen en uitkomsten systemen (PRO’s), maar ook vaker extern te vinden. Bronnen als IKNL, DICA, Vecozo en Vektis beschikken over -voor onze vergelijking van de zorg- nuttige data.

Functie inhoud
Het Santeon programmabureau breidt zijn data team uit, er is ruimte voor een tweetal dataspecialisten. Er is een ruimte voor een dataspecialist met in het profiel een grote component voor Business Intelligence en een dataspecialist met in het profiel een grote component voor data science. Omdat het team in ontwikkeling is wordt op basis van ervaring en achtergrond bepaald wat de beste aanvulling is voor het team.
Als dataspecialist bouw je zowel aan de data infrastructuur als aan de inhoud. Samen met gebruikers (artsen, data analisten) wordt we de basis infrastructuur verder opgebouwd en voegen incrementeel nieuwe casuïstiek in. Door het opbouwen van een goede basis ontwikkelen we met onze gebruikers steeds meer inzicht vanuit data en dit vormt een continue inspiratiebron voor verdiepingsvraagstukken.

Afhankelijk van je focusgebied (BI of data science) zullen jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:
• Neerzetten van standaard data infrastructuur over de zeven ziekenhuizen;
• Ontwikkeling dashboard en reports;
• Creëren van inzichten op basis van (klinische) data;
• Projectmatig oppakken data science projecten;
• Researchmatig oppakken nieuwe data analytics toepassingen;
• Ondersteunen gebruikers met selfservice oplossingen;
• Samenwerken met data-analisten, data-afdelingen van ziekenhuizen, externe partners en leveranciers;
• Vormgeven aan klinische standaardisatie en bouwstenen;

Functie eisen
• Een afgeronde academische opleiding op het gebied van (technische) informatica of vergelijkbaar;
• Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van business intelligence of data science op het kruisvlak van zorg en data;
• Ervaring op een of meerdere gebieden van informatie in de zorg zoals klinische studies, PROMS, DBC’s of financial reporting;
• Ervaring met een of meerdere elementen van: R, Python of SQL, no-SQL, data analytics platformen en reporting tools als Power BI of Tableau;
• Ervaring met ongestructureerde data en nieuwe data analytics technieken is een pré
• Prima sociale vaardigheden, analytisch en resultaatgericht.

Wat bieden we?
Je maakt onderdeel uit van het programmabureau van Santeon. Je werkt nauw samen met je collegae in het datateam, met je collega’s van de Santeon ziekenhuizen en externe partijen. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door korte lijnen, klantgerichte instelling, dynamisch, zakelijk en no-nonsense. Je standplaats is Utrecht en je bezoekt regelmatig één van de zeven Santeon ziekenhuizen.
Bij Santeon gelden de arbeidsvoorwaarden uit de CAO-Ziekenhuizen, deze functie wordt ingeschaald in fwg 60 afhankelijk van ervaring. We bieden een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Tom van den Broek, programmamanager Informatievoorziening en ICT, via 030 252 41 80 of t.vandenbroek@santeon.nl

Solliciteren
Heb je interesse in één van deze functies? Stuur je motivatiebrief met cv uiterlijk 25 februari 2019 naar secretariaat@santeon.nl, ter attentie van Tom van den Broek.

De zeven Santeon ziekenhuizen zijn: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, OLVG in Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.