Santeon Verpleegkunde Prijs

Santeon investeert in de kwaliteit en professionaliteit van de verpleegkundigen. Bart Bemelmans, portefeuillehouder Verpleegkunde Santeon en voorzitter raad van bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen: “Onze ziekenhuizen vinden het belangrijk om verpleegkundig leiderschap centraal te stellen. De vraag moet zijn: wat kan ik doen om de verpleegkundige zorg nog beter te maken? Een werkomgeving waarin verpleegkundigen hun professionele verantwoordelijkheid kunnen nemen, leidt niet alleen tot verbetering van de kwaliteit en veiligheid van zorg. Het helpt tevens om het vak voor verpleegkundigen aantrekkelijker te maken en te houden.”

In 2017 werd voor de 4e keer de Verpleegkunde Prijs uitgereikt. Elk jaar reikt Santeon de Verpleegkunde Prijs uit om verpleegkundig onderzoek te stimuleren. Ilse-Marita Smeulders (Senior-verpleegkundige en lid VSB) en oud collega Marijke Sol van het Catharina ziekenhuis waren de winnaars. Zij presenteerden hun evidence based practice-project. Hierin namen zij het bladder protocol van de verpleegafdeling Orthopedie onder de loep.
Vorig jaar werd deze prijs gewonnen door het St. Antonius en dit jaar heeft het Catharina Ziekenhuis de prijs in de wacht gesleept. Lees meer over deze dag en het onderzoek.