Zorg voor Uitkomst

Onderdeel van VBHC is het programma Zorg voor Uitkomst. Binnen Zorg voor Uitkomst zijn uitkomstindicatoren ontwikkeld voor de behandeling van de vier meest voorkomende kankersoorten: longkanker, prostaatkanker, darmkanker en borstkanker. Uitkomstindicatoren geven antwoord op de vraag wat het resultaat van een behandeling is voor een patiënt:

  • Wat is de kans op overleving?
  • Wat is het risico op complicaties?
  • Wat is de kwaliteit van leven na een behandeling?

 

Uitkomstenboeken
Om de uitkomsten transparant te maken en te kunnen delen, nemen we de uitkomsten op in Uitkomstenboeken. In 2016 verscheen hiervan de derde editie. Zowel in het Nederlands als in het Engels.

Heb je interesse in cijfermatige uitkomsten? Bekijk dan hier de opname van het webinar Santeon Zorg voor Uitkomst van 15 november 2016, waarin de resultaten van het Uitkomstenboek 2016 worden toegelicht.

Klik op de afbeeldingen voor de Uitkomstenboeken.

voorzijde-uitkomstenboek-2016-web
Uitkomstenboek 2014 Santeon Care for Outcome 2014
Uitkomstenboek 2013

 

Transparant

Op het symposium Zorg voor Uitkomst 2015 is een videoboodschap gepresenteerd van minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Zij had dat jaar uitgeroepen tot het jaar van de transparantie en vindt Zorg voor Uitkomst een mooi voorbeeld van transparantie in de zorg. Bekijk hier haar boodschap:

Bekijk ook de filmpjes Openheid over kankerzorg (februari 2014) en Santeon ziekenhuizen verbeteren zorg voor patiënten met kanker (april 2015).